Nieuws & evenementen

18 januari t/m 12 april
Sculptural Felt International
Een unieke expositie van grensoverschrijdende viltkunst. Er is werk te zien van twaalf viltkunstenaars uit de V.S., Japan, Nederland, AustraliŽ en Canada: Marjolein Dallinga, Jenne Giles, Rebecca Howdeshell, Meiri Ishida, Chung-Imm Kim, Jantine Koppert, Kitty Korver, Anita Larkin, Stephanie Metz, Keiko Mizoguchi, Sara Owens en Hiroko Sato-Pijanowski. Hun werk illustreert de innovatie in de hedendaagse internationale viltwereld. Als je naar deze viltwerken kijkt, zul je ongebruikelijke materialen, vormen, texturen en technieken ontdekken. Vilt is een medium met unieke tastbare eigenschappen en specifieke technische mogelijkheden om zich ook ruimtelijk te manifesteren. De kunstenaars hebben verschillende manieren gevonden om hun persoonlijke stempel op hun werk te drukken.
Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8
5961 GP Horst
11 april 2014
Merkwaardig
De vereniging Merkwaardig brengt liefhebbers van merklappen met elkaar in contact met als doel ideeŽn en informatie te delen over het borduren, ontwerpen, verzamelen en bestuderen van merklappen en gelijksoortige borduurwerken. Tijdens de jaarlijkse activiteitendag worden diverse workshops en lezingen gegeven over verschillende borduurtechnieken. Boekhandel van de Moosdijk is aanwezig met vele boeken over diverse onderwerpen en technieken. Let op: alleen toegankelijk voor leden!
De Schakel, Oranjelaan 10
3862 CX Nijkerk
17 april 2015
Regiodag Quiltersgilde
DŤ ontmoetingsdag voor quilters uit regio Limburg. Uitgangspunt is het stimuleren van patchwork en quilten, waarbij de bezoekers geÔnspireerd worden door demonstraties, lezingen en daadwerkelijke kennismaking met andere technieken. Daarnaast is er altijd een "show & tell". Boekhandel van de Moosdijk zal aanwezig zijn met vele boeken over patchwork en quilten.
Cultureel centrum 'De Spil', Suikerdoossingel 55
6051 HN Maasbracht
18 en 19 april 2015
Quiltexpositie Veldhovense Rainbow Quilters
De vierde lustrum-tentoonstelling van de Veldhovense Rainbow Quilters. Boekhandel van de Moosdijk is aanwezig met boeken over patchwork en quilten.
D'n Bond, Rapportstraat 29
5504 BN Veldhoven
13 & 14 mei 2015
Textiel Festival
Een vierdaags textielfestival, waar Boekhandel van de Moosdijk de eerste twee dagen aanwezig zal zijn met een prachtige collectie boeken. Het thema is Ambacht en Experiment, en u kunt terecht voor workshops, exposities, een wedstrijd, demonstraties en veel meer.
Pieterskerk,
Leiden
15 juli 2015
Weversmarkt
Op deze markt kunt u terecht voor allerlei producten die van textiel gemaakt zijn. Van fantasievol gebreide sokken tot prachtige shawls, die met meer dan 24 schachten geweven zijn. Natuurlijk is Boekhandel van de Moosdijk ook van de partij met een mooie collectie boeken.
Centrum Hoorn,
Hoorn
26 september 2015
Nationale Textiel- en Vezelmanifestatie
Het doel van de Nationale TextielĖ en Vezelmanifestatie is het stimuleren van en informeren over het gebruik van alle mogelijke textiele materialen. Dit wordt bereikt door het 1 keer per 2 jaar organiseren van een 1 daagse manifestatie. Boekhandel van de Moosdijk zal tijdens dit evenement aanwezig zijn met een breed assortiment boeken over textiel, stoffen, batik, textieldecoratie, stoffen bedrukken, vilten, breien en vele andere handwerkentechnieken en textielbewerkingen. Zie ook www.ntvmdoesburg.nl
Grote Kerk, Kerkstaat 4
6981 CM Doesburg